Event
Family First - Masterclass Succesvolle Familiale Opvolging
Business Forest, Ed. Schelfhoutstraat 232 te 1770 Liedekerke

Masterclass Succesvolle Familiale Opvolging

Hoe neem je succesvol een familiebedrijf over? En wat kan je ondernemen om strategische fouten te voorkomen? Het zijn maar één van de vele vragen die aan bod komen tijdens onze exclusieve ‘Masterclass Succesvolle Familiale Opvolging’ op donderdag 19 oktober 2023 van 09:00 tot 17:30 uur.

Hou deze dag dus zeker vrij want als ‘pater familias’ en/of de overnemende generatie krijg je er de hele dag interessante inzichten en praktische tips & tricks van Kurt. Bovendien ga je naar huis met een gratis exemplaar van het boek 'De 3 B’s van het familiebedrijf' van Kurt Vannieuwenhuysen.

Benieuwd naar meer info? Ontdek er hier alles over en schrijf je in!

Ik wil mij inschrijven!

Event
De 3 B's van het familiebedrijf
Business Forest, Ed. Schelfhoutstraat 232 te 1770 Liedekerke

Boeklancering "De 3 B's van het familiebedrijf"

Donderdagavond 30 maart stel ik mijn boek over de opvolging binnen familiebedrijven voor. Een aanrader voor ondernemers van familiebedrijven en hun adviseurs. De avond wordt gestart met de voorstelling van het boek, om nadien Michel Vanderhasselt, tevens stichter en bestuurder van een familiebedrijf aan het woord te laten tijdens een boeiend interview over zijn manier van ondernemen. Nadien worden alle aanwezigen getrakteerd op superlekkere hapjes van Eetclusief, vergezeld van de nodige dranken om alles door te spoelen. Een ideaal moment om te netwerken met gelijkgezinde ondernemers uit de ruime regio.

Het programma ziet er als volgt uit : 

 • 18:30 u. - Verwelkoming met een drankje
 • 19:00 u. - Aanvang door Kurt Vannieuwenhuysen + interview
 • 20:30 u. - Netwerkevent 
 • 23:00 u. - Einde van het event
Event
Business Forest, Ed. Schelfhoutstraat 232 te 1770 Liedekerke

Voorkom frustraties bij het overdragen of overnemen van de familiezaak!

Iedereen kent het gezegde: de eerste generatie verwerft, de tweede erft en de derde bederft. 

Het gebeurt inderdaad nogal vaak dat een volgende generatie, of het nu de derde of een andere is maakt niet uit, er niet in slaagt om het succes van het familiebedrijf aan te houden. Jammerlijk genoeg zien de stichters in dat geval hun harde werk na enkele jaren naar de haaien gaan. Dit heeft niet noodzakelijk alleen te maken met slecht bestuur. Dikwijls ligt de oorzaak veel dieper en wordt ze nooit blootgelegd.

Maar het kan ook anders!

Wil jij weten hoe je jouw levenswerk succesvol kan overlaten aan jouw kinderen of neven en nichten? Wil jij ma en pa of nonkel en tante gelukkig zien door hun familiebedrijf succesvol verder te zetten? Kom dan zeker eens luisteren en ga aan de slag met de aangereikte oplossingen.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 18:30 u. - Verwelkoming met een drankje
 • 19:00 u. - Keynote over de overdracht van het familiebedrijf naar de volgende generatie door Kurt Vannieuwenhuysen
 • 20:00 u. - Netwerkmoment
 • 22:00 u. - Einde van het event
Event

Wilt u met zekerheid dat de overdracht succesvol verloopt? Boek dan nu een opleiding!

Als erkende dienstverlener voor de KMO-portefeuille organiseren wij een meerdaagse opleiding, die uitsluitend voor de leden van familiebedrijven toegankelijk is. Tijdens deze opleiding wordt u door Kurt Vannieuwenhuysen als expert ondergedompeld in het proces van de generatiewissel binnen het familiebedrijf. In een verstaanbare en toegankelijke ondernemerstaal wordt u uitgelegd wat de mogelijke valkuilen zijn en hoe u ze kan voorkomen of desgevallend oplossen. Deze opleiding heeft niet de bedoeling om van u een expert adviseur familiebedrijven te maken, maar om u als ondernemer voor te bereiden op de overdracht / overname van het familiebedrijf. Het is bewezen dat door het volgen van de tijdens de opleiding aangereikte strategieën de kans op een succesvolle overdracht aanzienlijk toeneemt. Gedaan met wrange gevoelens, foute interpretaties of zelfs familieruzies. We leren hoe u moet werken naar een overgang waarbij iedereen zich goed voelt en tevreden kan terugkijken op dit sleutelmoment binnen de carrière van de familiale ondernemers.

De volgende modules zullen worden behandeld tijdens onze 2-daagse opleiding.

 • Module 1: Creëer successen alvorens het familiebedrijf door te geven
 • Module 2: De opvolging in de familiale KMO
 • Module 3: De belangrijkste pijlers in de spots gezet
 • Module 4: De belangrijkste actoren in de spots gezet
 • Module 5: Omgaan met verandering
 • Module 6: De samenhang tussen systemen
 • Module 7: Corporate Governance in familiale bedrijven
 • Module 8: Het familiaal charter