Gratis download: Zo voorkom je in 7 stappen een verkeerde overdracht van je familiebedrijf

Zorg voor gemoedsrust binnen de familie en waarborg de continuïteit zonder het overdrachtsproces te overhaasten

Wat zeggen onze tevreden klanten?

“Als jurist dacht ik alles onder controle te hebben om het advocatenkantoor vlot te laten overgaan naar één van mijn kinderen, totdat Kurt mij enkele pertinente vragen stelde. Ik kwam al snel tot inzicht dat ik zijn generalistische aanpak als expert ter zake zeker zou nodig hebben.”
- Johan Durnez
‘’Kurt is een inspirerende spreker die op een toegankelijke manier zijn boodschap overbrengt en je volledig weet te betrekken. Zijn aanpak heb ik als ontzettend prettig ervaren en ik was gedurende onze samenwerking altijd op de hoogte van waar we in het proces zaten’’
- Sigrid Deceulaer
“Kurt heeft ervoor gezorgd dat de overgang van de zaak van mijn ouders naar mij ongelooflijk vlot en fair is verlopen. Iedereen was tevreden over het eindresultaat. Hij heeft ons echt stap voor stap door het ganse traject begeleid. Hij begreep als geen ander wat mijn ouders hun wensen waren en wat ik als opvolger verwachtte.”
- Mario Mergan

Family First begeleidt familiebedrijven bij een generatiewissel.

Waarom een goede familiale bedrijfsoverdracht zorgt voor gemoedsrust en zekerheid

Een goede familiale bedrijfsoverdracht zorgt voor gemoedsrust en zekerheid, maar het proces is vaak lastiger dan men denkt. Slechts 33% van de familiebedrijven slaagt erin de overdracht zonder nadelige gevolgen te laten verlopen. Dit betekent dat in maar liefst 67% van de gevallen iets misgaat. Je wilt met jouw bedrijf toch niet tot die 67% behoren?

 

Bij de overdracht van een bedrijf komen tal van zaken kijken. Het gaat niet alleen om wet- en regelgeving, maar ook om het emotionele aspect. Is iedereen binnen de familie tevreden? Wat zijn de gevolgen en loop je niet het risico om iemand binnen de familie te passeren?

 

Het kan waardevol zijn om een buitenstaander te betrekken bij het proces, om een verkeerde overdracht te voorkomen en iedereen tevreden te stellen. Een buitenstaander kent de regels, heeft de ervaring, en weet precies wat te doen om de meest gemaakte fouten bij een familiale bedrijfsoverdracht te voorkomen. Je wilt immers de continuïteit van je bedrijf waarborgen, zonder te maken te krijgen met de ellende en frustratie die gepaard ging met de overdracht, toch?

Samen met jou en je familie werken we aan een zorgvuldige overdracht.

Direct de juiste stappen zetten en zorgen voor een soepel proces?

Je bent er bijna!

Waar mogen we het e-book naartoe sturen?