Samen met jou en je familie werken we aan een zorgvuldige overdracht.

Hoe het werkt

We stellen een programma op, op maat van jouw familiebedrijf

1 Kennismaking

We komen graag bij je langs voor een eerste kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek luisteren we naar jouw behoeften en bespreken we hoe we jou kunnen ondersteunen op persoonlijk, familiaal en bedrijfsniveau.

2 Overdrachtsprogramma

We stellen een gepersonaliseerd programma op, gebaseerd op een analyse van uw bedrijfsvoering op locatie. Onze adviseurs bieden inzichten en begeleiding op diverse gebieden, waaronder business mentorship, het familiaal charter, overnamebegeleiding en successieplanning. We passen onze aanpak flexibel aan naarmate het traject vordert, om zo het beste resultaat voor jou te bereiken.

3Operationele ondersteuning

Ook na de transitie kan je bij ons terecht. Family First zorgt voor de coördinatie en betrekt waar nodig experts in de domeinen vermogensplanning, fiscaal of juridisch advies. Wij zetten jouw team klaar om de veranderingen die een overdracht meebrengen snel en optimaal om te zetten in daadkracht.

"Duidelijke stappen, overzichtelijk en to-the-point. Zo hoeven we niet overhaast te werk te gaan en zorgen we voor een vlekkeloze overdracht."

Een familiebedrijf stapvoets begeleiden bij de generatiewissel, daar draait het bij Family First om. We bereiden de familie voor, zetten het familiebedrijf klaar voor overdracht en desnoods helpen we bij het optimaliseren en implementeren van de bedrijfsprocessen. Je merkt het, bij ons zit je goed als je jouw familiebedrijf succesvol op lange termijn wenst uit te bouwen.

Kurt’s unieke aanpak via zijn 3B’s-techniek

Kurt ontwikkelde een speciale aanpak om te checken of de volgende generatie klaar is voor het familiebedrijf over te nemen op termijn. Zijn 3B’s-Techniek gaat over drie vragen die tot op het bot worden uitgeplozen: zijn de kinderen Bereid, Betrokken en Bekwaam? Dankzij de juiste vraagstelling weet je als overlater de enige echte waarheid waarop je kan verder bouwen om jouw familiebedrijf al dan niet over te laten aan jouw kind(eren).

Het Familiaal Charter als middel

We helpen bij het opstellen van Familiecharters om verwachtingen binnen de familie helder te definiëren, wat transparante communicatie en duurzame samenwerking bevordert. Dit charter legt langetermijnvisies vast en ondersteunt generaties om succesvol te blijven, met een cruciale gedeelde eigenaarsvisie tussen alle betrokkenen als basis.

Business mentorship

Is het familiebedrijf klaar en/of is de familie klaar voor overdracht? Niet altijd is het antwoord hierop bevredigend. Dan gaan we jou bij Family First hiermee helpen. Van analyse naar oplossing tot integratie van het stappenplan. Een vlotte overgang vereist niet alleen strategische planning, maar ook de juiste begeleiding. Ons business mentorship is gericht op het optimaliseren van het proces, waarbij we aandacht hebben voor de belangen van alle partijen. Door heldere communicatie en ondersteuning zorgen we voor een succesvolle uitvoering van de plannen. Geen theoretische verhalen, maar hands-on en to-the-point acties. We begrijpen jouw bedrijf tot in de kern en helpen je obstakels te overwinnen, pijnpunten bloot te leggen en samen te werken met alle familieleden en betrokkenen.

Overnamebegeleiding

Wanneer de tijd rijp is voor een generatiewissel of overname, bieden wij gespecialiseerde overnamebegeleiding aan. Ons ervaren team staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces, met een speciale focus op het behoud van het familiale karakter van het bedrijf. We beginnen met het verkennen van de mogelijkheden binnen de familie en het bedrijf, met als doel het bedrijf binnen de familie te houden.
Daarnaast kunnen we je bijstaan bij het vinden van een externe CEO indien nodig. We streven naar een efficiënt proces waarbij alle betrokken partijen worden gehoord en waarbij afspraken met wederzijdse goedkeuring worden vastgelegd.

Successieplanning

Niemand betaalt graag veel belastingen. Een uitgekiende successieplanning kan veel extra leed voorkomen. Begin er tijdig aan want een ongeluk is snel gebeurd. Wij nemen jou bij de hand en zorgen voor gemoedsrust bij het overlijden van een familielid.

Raad van Advies

Een bedrijf heeft niet altijd alle kennis aan boord en daarom wint het inschakelen van een Raad van Advies meer en meer aan belang in de KMO-wereld. Als onafhankelijke experts bieden we objectief advies en ondersteuning, waarbij we de belangen van het familiebedrijf vooropstellen. Met onze expertise dragen we bij aan weloverwogen besluitvorming en duurzame groei. Wij doen hiervoor beroep op ons uitgebreide netwerk van experten in verschillende domeinen.

Waarom kiezen voor Family First?

Beleving en persoonlijkheid

Wij maken ruim tijd voor jou en luisteren echt naar jouw behoeften en uitdagingen. Jij bent als familiale ondernemer werkelijk bijzonder voor ons. Het familiebedrijf overdragen is een mijlpaal in jouw leven en daarom zorgen wij met onze persoonlijke aanpak dat dit een unieke beleving wordt voor jou en jouw familie.

Empathie in Familiaal Kader

Wij begrijpen de emotionele aspecten van familiezaken en bieden een persoonlijke aanpak met oprechte betrokkenheid. Jouw gemoedsrust is onze drive.

Ervaring en toewijding

Onze expertise en toewijding gaan verder dan beloften: wij denken en werken samen met jou aan de gezonde groei van jouw bedrijf op de lange termijn.

Bewustwording

Bij Family First geloven we in eerlijke gesprekken en constructieve confrontaties. We dagen je uit om buiten je comfortzone te stappen en bieden inzichten die leiden tot het faciliteren van bewustwording en groei.

Mentorship voor continuïteit

Wij zijn jouw mentor, klaar om je door uitdagingen te leiden, je voor te bereiden op opvolging en je te helpen nadenken over een succesvolle toekomst op lange termijn voor jouw familiale KMO.

Family First als jouw partner

Bij Family First zijn we niet alleen adviseurs; we zijn jouw partner. Laten we samen werken aan een sterke, stabiele toekomst voor jouw familiebedrijf en voorkom ruzie in de familie. Welkom bij Family First – waar jouw succes en gemoedsrust ons doel is.
Whitepaper

Download GRATIS onze whitepapers.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.